9. Baskói Vadásztábor

2023.11.14

9. Baskói Vadásztábor 2023 - Tábori összefoglaló 

A Kőrös-hegyi Fogadó és a Baskói Tábor a Dél-Zempléni Vadásztársasággal közös szervezésben, 2023 júliusának végén megtartotta a kilencedik vadásztáborát Baskón, a Dél-Zemplén szívében megbúvó, alig 100 lelket számláló, csendes zsákfaluban. Az idei évben is szép számban vettek részt a táborban 10 és 16 év közötti gyermekek, akik közül páran már a sokadik Baskói Vadásztábort tudhatják maguk mögött, de ennek ellenére ők sem unatkoztak. 

Vasárnaptól péntekig tartó táborunkban, a gyerekeknek vadászattal és természettel kapcsolatos előadásokat és foglalkozásokat tartottak előadóink. Megtisztelte táborunkat Nagy Olga Mária solymászmester hölgy, aki bemutatta madarait illetve előadást tartott a solymászatról. Idén is lezajlott az elmaradhatatlan Diana Nap, ahol a megyei Vadászhölgy Klub tagjai, játékos erdei vetélkedőt tartottak. Balóné Jutka táborvezető segítségével a vadászíjászat lehetőségeivel ismerkedhettek meg a gyerekek, majd a gyakorlatban sajátíthatták el az íjászat tudományát. A hivatásos vadászok mindennapi feladatairól, vadászható vadfajokról, vadászetikáról, vadászkísérésről előadást tartottak Oravecz Attila és Surányi Bálint hivatásos vadászok, illetve a vérebes utánkeresésről Kaczur András hivatásos vadász. 

A sokszínű előadások mellett gyalogtúráztunk a Rókabérc Vadászházhoz, kreatív foglalkozás keretein belül kalapdíszeket, illetve vadász stílusú ékszerdobozokat gyártottunk. ZIL teherautóról marhákat számoltunk a nagy baskói legelőkön, airsoftoztunk, többféle labdás sportban megmérkőztünk és nagyokat nevettünk. 

Alkonyatkor lehetőség nyílt a résztvevők számára, hogy a Dél-Zempléni Vadásztársaság lelkes tagjaival közösen vadlesen vehessenek részt. A hét során elejtett őzbak részére a gyerekekkel közösen terítéket készítettünk, ahol megadtuk a végtisztességet az elejtett vadnak. 

Búcsúmottónk: "Jövőre ugyanitt! Erdőn, Mezőn, Baskón!"

Hegedűs Viktória

programszervező