Baskói Vadásztábor

Erdőn, mezőn, Baskón


2013-as indulásunk óta minden évben megrendezzük a Baskói Vadásztábort, ahol a természetet, a vadászatot kedvelő 10 és 18 év közötti gyerekek egy egész hetet töltenek Baskón és környékén, teljes ellátással, ahonnan sok-sok élménnyel, színes programokkal, izgalmakkal gazdagodva térhetnek haza.

Ízelítő a programból

 • vadles
 • vadetetés
 • vadászattal és természettel kapcsolatos előadások
 • íjászat
 • AIRSOFT
 • túrázás
 • versenyek
 • kreatív foglalkozások
 • sport
 • sütés-főzés
 • tábortűz
 • foci kifulladásig

Szállás

A lányok elhelyezése a Fogadó épületében, 2 személyes fürdőszobás szobákban,
a fiúk a Táborban lesznek, 2 személyes faházakban közös zuhany használattal.

Étkezés

A gyerekek az egyhetes tábor alatt (6 éjszaka és 7 nap) napi háromszori étkezésben részesülnek. A napok folyamán idénygyümölcsök folyamatosan elérhetőek.

A 2022-as póló mintája, amit minden résztvevő ajándékba kap:

Az elmúlt évek margójára


VI. Baskói Vadásztábor - 2019.

A Kőrös-hegyi Fogadó és a Baskói Tábor a Dél-Zempléni Vadásztársasággal közös szervezésben, 2019 júliusának közepén megtartotta hatodik vadásztáborát Baskón, a Dél-Zemplén szívében megbúvó, alig 100 lelket számláló, csendes zsákfaluban. Az idei évben rekord számú jelentkező gyűlt össze, közel 50 fő gyermek és körülbelül ugyanennyi előadó, felügyelő és vadász működött közre, hogy megvalósuljon ez a remek hét.

Vasárnaptól vasárnapig tartó táborunkban, a gyerekeknek vadászattal és természettel kapcsolatos előadásokat és foglalkozásokat tartottak előadóink. Megtisztelte táborunkat Varró Zoltán, aki feleségével - Bán Beatrixszal -átélt afrikai vadászélményeiről mesélt. Lontay László természetvédelmi őr az Aggteleki Nemzet Parktól a zempléni nagyragadozókról mutatott be tartalmas előadást. Szemán Jenő az Északerdő Zrt-től a vadászetikáról és a vadászati módokról beszélt a gyerekeknek, amit a vadászathoz kapcsolódó kürt szignálokkal Szekeres Tamás és Zsalakovics Éva kísért. Nálunk járt Dr. Elek Balázs büntetőjogász, vadászíró, aki a Vadászok, halászok a büntetőjog halójában című könyvéből mindenkinek dedikált egy példányt. Lenner Ádám a Tiszatáj Közalapítvány munkatársa a szarvasmarha és a vízibivaly viselkedéstanából tartott interaktív foglalkozást, belevéve a hozzá kapcsolódó élővilágot és kultúrát. Balóné Jutka segítségével a vadászíjászat lehetőségeivel ismerkedhettek meg a gyerekek, majd a gyakorlatban sajátíthatták el az íjászat tudományát. Idén is megtartottuk a Diana Napot, ahol a megyei Vadászhölgy Klub tagjai - kiegészülve a Kassa környéki Vadászkamara tagjaival - játékos erdei vetélkedőt tartottak. Meglátogatott minket Oravecz Attila hivatásos vadász, az Argosz Vaddisznóhajtó Csapat vezetője és Mihók István vérebeivel az Északerdő Zrt-től. A hajtásokon készült akció jelenetek és a vérebes utánkeresés maradandó élményt nyújtott. A hét végén, az eredményhirdetést megelőzően KI MIT TUD-ot is tartottunk, ahol visszaköszöntek héten történt egyes részletek is.

Az előadások sokszínűségét elnézve nem unatkozunk, mindezek mellett vadlesen ültünk, horgásztunk, gyalogtúráztunk Boldogkőváraljára, kisvonatoztunk, középkori étteremben ebédeltünk, ZIL túráztunk, airsoftoztunk, vízibombáztunk, többféle labdás sportban megmérkőztünk, közösen sütöttünk és nagyokat nevettünk.

Búcsúmottónk:
"Jövőre ugyanitt! Erdőn, Mezőn, Baskón!"

Hegedűs Viktória 

programszervező 


Kőrös-hegyi Fogadó és Baskói Tábor

3881 Baskó, Kőrös út 15.
+36 30 697 4865
Facebook
Adatvédelmi szabályzat